Skici k domu skautů

Původní skautská klubovna je dvoupatrová s velice malými prostory, největší místnost má 50 m2. Požadavkem je, aby v návrhu byla místnost pro 100 lidí, chlapecká a dívčí budova, sociální zázemí a dostatek úložných prostorů. Prostor, který máme k dispozici je ve tvaru obdélníku o rozměrech 10 m x 25 m.

Návrh 1.

První návrh vychází z možností organizace Skauta, kdy se snaží o minimalizaci nákladů na stavbu. Shromažďovací prostor by se nacházel v exteriéru a byl by krytý. Vnitřek by pak byl rozdělen podle potřeb skautů. Vychází z tradiční roubené stavby a ze stavby Komunitního centra v Groningen v Nizozemsku.

Návrh 2

Druhý návrh vychází z modernějšího pojetí ledu, sněhu a domova - tradičního obydlí Inuitů - iglú. V kopuli obsahuje přednáškovou místnost, která začíná pod úrovní terénu a je obehnaná ochozem pro vměstnání většího počtu lidí.

Skica půdorysu a řezu druhým návrhem, Inspirace ledem

Návrh 3

Třetí návrh vychází z podobného uspořádání, jako předchozí. Je zde znovu krytý prostor pro 100 lidí. Tvar vychází z kostí dinosaurů a fosilií, jako prostor otevřený novým dobrodružstvím.

Půdorys 3. návrhu


Komentáře

  1. Vjet do slepe ulice má smysl! Zvlášť, když je spousta času na otočku a nový směr. Takže čelem k městu!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky