Počítačový návrh

V návrhu modelu se pomalu, ale jistě posouváme od koncepční fáze k návrhu celku i s podrobnostmi. Začali jsme využívat počítačové modelování, kde jsme si náš návrh vymodelovali a definovali mu reálné rozměry a jednotlivé určení prostor. To vše v souladu s tím, co jsme již dříve zjistili v analýzách, našich koncepčních modelech a inspirační fázi.


V průběhu analýz jsme se dostali k docela důležitému krajinotvornému rozcestníku. Jestli rozšířit náš pozemek i o blízké tenisové kurty, které nás jednoznačně ovlivňují, a jak naložit s tenisovou klubovnou přímo sousedící se starou skautskou klubovnou.

Já jsem se rozhodl starou tenisovou klubovnu zbourat a začlenit jí do mého konceptu. Vzhledem k mému „buňkovému“ konceptu se dala celkem jednoduše přistavět k mé skautské klubovně.

1NP


V prvním podlaží jsem naplánoval do první buňky sociální zařízení a sprchy tenisové klubovny. V druhé buňce, oddělené od „tenisovny“, by byl sklad skautů, vstup by byl možný zevnitř i z venčí. Prostor je dimenzován i na skladování kánoí. Ve třetí buňce bych zařídil WC a sprchy. čtvrtá buňka by plnila funkci hlavního vstupu se schodištěm do 2. patra a šatnou. Pátá buňka je určena jako zasedací místnost pro větší počet lidí. 

 2NP


V druhém podlaží se opakuje víceméně to samé, jako v prvním podlaží. První buňka obsahuje šatny tenistů a sklad, to vše propojeno schodištěm z prvního podlaží, takže tenisté vůbec nepřijdou do kontaktu se skauty. Ve druhé a třetí buňce se nachází klubovny. Kuchyňku a spojovací článek nalezneme ve čtvrté buňce a poslední buňka je propojené patro se zasedací místností.

Podélný řez stavbou. Každá buňka je zvýšená o 0,5 metru.

Příčný řez stavbou


Komentáře

Oblíbené příspěvky